Hoe software je wereld opent

boekhouden Hoe boekhoudsoftware je wereld opent

Gegevens van bedrijven binnen handbereik, een automatische koppeling met je bank en je belastingaangifte met een druk op de knop verstuurd. Een groot pluspunt van boekhoudsoftware is dat je administratie heel makkelijk te koppelen is aan gegevens en software van allerlei andere instanties. Superhandig, want dit scheelt een hoop tijd en gepuzzel.


Goede softwarepakketten beschikken over allerlei handige tools, om het jou als gebruiker zo makkelijk mogelijk te maken. Hieronder vind je enkele voorbeelden.

Adreszoeker

Veel pakketten beschikken over een adreszoeker. Als je de postcode en een huisnummer invoert, wordt automatisch de straatnaam herleid en ingevuld. Dat is erg handig, vooral als je grote aantallen klantgegevens moet invoeren.

Kamer van Koophandel

Bij het invoeren van bedrijfsgegevens is er een nog betere optie. Veel programma’s hebben een koppeling met de Kamer van Koophandel (KvK). Je hoeft dan alleen de bedrijfsnaam in te voeren en de juiste bedrijfsgegevens worden vervolgens automatisch opgezocht. Dit werkt niet alleen snel; je weet nu ook zeker dat je de juiste gegevens hebt ingevoerd.

Bankkoppeling

Veel boekhoudprogramma’s hebben een koppeling met de meeste grote banken. Dit houdt in dat je afschriften automatisch worden ingelezen in je administratie. Dat scheelt heel veel invoerwerk en je hebt altijd een real-time inzicht in je inkomsten en uitgaven.

Belastingaangifte

Het is niet anders, maar de fiscus verwacht dat je belastingaangifte doet. Bij veel boekhoudsoftware is het mogelijk om de aangifte direct vanuit je administratie te versturen naar de Belastingdienst. Na het versturen ontvang je van de Belastingdienst een melding of je aangifte is goedgekeurd of niet.

Koppel je webshop

Verkoop je artikelen via een webshop? Koppel die aan je administratie. Al je online verkopen komen op die manier meteen in je boekhouding terecht.

Nog veel meer mogelijkheden

Leveranciers van boekhoudsoftware werken vaak samen met een groot aantal softwarepartners. Voordeel hiervan is dat de pakketten goed op elkaar aansluiten. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een programma voor: van calculatietools, reserveringssoftware en kassasystemen tot financiële rapportages, planningsprogramma’s en voorraadbeheer. Vergeet ook je urenregistratie, salarisverwerking en rittenregistratie niet. Een koppeling vanuit je boekhoudpakket bespaart tijd en maakt kostbaar maatwerk overbodig.

Gerelateerde artikelen

Kleine Ondernemers Regeling: wat verandert er allemaal?

Access of Excel gebruiken? Beter van niet

Je tijd efficiënter besteden, doe je zo

Verdien geld met je administratie