Zakelijk financieren, zoveel smaakjes…

icecream_financiering (2)

Je kent het gevoel misschien wel: je staat in de ijssalon en er zijn zoveel smaakjes dat het lastig kiezen is. Gelukkig kun je de ijscoman (of -vrouw) vragen of je een klein hapje mag proeven. Daarna weet je zeker welke smaak je op je hoorntje wilt laten scheppen.

De wereld van zakelijk financieren lijkt wel een beetje op een ijssalon. Er zijn zoveel smaakjes en er komen er steeds meer bij. Het is moeilijk kiezen wat het beste is voor de fase waarin je onderneming zit. Daarnaast worden tarieven en voorwaarden overal anders weergegeven, waardoor vergelijken bijna onmogelijk is. En kun je bij de ijscoman nog een hapje proeven, bij financieren gaat dat niet. Je kunt een financiering helaas niet even uitproberen.

Om je toch enigszins te laten proeven, neem ik je de komende weken mee in de wereld van de financieringssmaakjes. We gaan langs productoplossingen als lease, factoring, factuurfinanciering, crowdfunding, rekening-courant en langlopende leningen. Maar volgende keer begin ik met een overkoepelend thema: welke partijen zijn actief en waarop moet je letten? Denk bij dit laatste aan:

  1. Je niet laten misleiden door rente op maandbasis en ‘catchy’ websites van nieuwe online financiers
  2. Ervoor zorgen dat het financieringsproduct aansluit bij het doel dat je hebt qua looptijd
  3. Het voorkomen van overkreditering. Financiers die meer risico nemen letten niet altijd even goed op het welzijn van jou als ondernemer

Bastiaan Burgwal

De komende weken behandelt Bastiaan alle financieringssmaakjes. Bastiaan is medeoprichter van LoanStreet (Sparkholder), waarmee je online de beste zakelijke lening vindt. Mocht je vragen hebben, dan kun je hem een berichtje sturen via bastiaan@loanstreet.nl.

Gerelateerde artikelen

Digitale businesskansen voor accountants à la Cruijff

6 tips voor accountants

Financierings-jungle: de partijen die financieren

Accountant aan het woord: Femke Robben vertelt